Fänkålssallad

Lätt blancherad fänkål, prosciutto, hyvlad parmesan, chili, skivad melon, några drag med svartpepparkvarnen, en nypa salt och fin, fin, fin olivolja. Till detta en torr men välbalanserad italienare. Paradrätten med karljohan, tryffelsalami och schalottenlök och en smörig sydafrikan avrundas med en creme brulé med färska hallon och en rättfram österrikare. Sämre lördag kan man inmundiga!

Creme brulé (6 portioner):
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
6 äggulor
2 msk socker

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Ner med dem och stången i grädden och sjud upp men låt det inte koka! Vispa under tiden äggen luftigt med sockret och häll ner vaniljgrädden under omrörning. Låt sjuda på spisen till krämen fått lagomt tjock konsistens, om det skär sig är det bra att ha ett isbad till hands. Häll upp i formar och kyl. Ta fram en kvart innan servering, häll råsocker över och bränn av så att det blir en riktigt knäckig yta.

4 svar på ”Fänkålssallad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *