Radhusromantik

Inte för att jag bor i ett radhus men att bjuda familjen på korv med mos är så nära pur kärlek, och romantik, man kan komma.

Korvhusets gamle trotjänare Trollkorven som numera heter Husets tillreds bäst au naturelle i en gjutjärnspanna samtidigt som du preppar världens bästa potatismos (sexåringen är oerhört kräsen, oerhört(!), och när hon säger att något är världens bästa då finns det ingen annan kritiker jag litar mer blint på). Kok upp rimlig mängd mjölig potatis, häll av vattnet och låt ånga av innan du pressar. Mal några generösa riv av cheddar,  ett par nypor vitpeppar, några riv muskot och un peu salt. Kläck ner ett ägg och en skvätt riktig mjölk. Slå ihop med en träslev till ett luftigt mos. Servera med hemslagen korvsås (majonäs+bostongurka), dijonsenap och en ljus lageröl.

Korven ska sägas var mycket köttig i ett knaprigt fjälster med distinkt smak av paprika och chili utan att sticka iväg för långt åt något håll. Väl balanserad helt enkelt. Det är kanske hur logiskt som helst men inte desto mindre undrar jag hur en korv kan innehålla 98% kött och 18% fett, jag får inte riktigt ihop ekvationen. Fast å andra sidan kvittar det då smaken var hur bra som helst. 7 utav 10 korvhorn.

4 svar på ”Radhusromantik”

    1. Du får passa på att prova Korvhuset nästa gång du är hemma eller får besök från Malmö/Lund! Och du gör helt rätt i att lita på sexåringen ;)

  1. Hej,

    Renskuret oxkött innehåller ca 10% fett, blandfärs 15-20% osv. fläskfärs ca 15 osv. Om du då stoppar ett korvskinn med endast malen oxfile i så hamnar ju kötthalten på typ 99.9% när man räknat bort vikten av fjälstret, men fetthalten är ju fortfarande 10%. Hänger du med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *