Citrontartre med ananasgazpacho

Fantastiska friska smaker…

Pajskal:
500 g vetemjöl
250 g rumstempererat smör (inte margarin! Aldrig margarin!)
110 g sockervatten

Citronfyllning:
340 g grädde
360 g socker
9 ägg
4 citroner, både skal och saft

Ananasgazpacho:
1/2 ananas
saften från 2 limefrukter
1 dl vatten
1 gul paprika

Blanda vetemjöl, smör och socker. Tillsätt vatten till en smidig deg. Tryck ut degen i en smord form, täck kanten med aluminiumfolie och strö ut lite riskorn i botten.
Förgrädda i 150 grader tills skalet får en fin färg.

Kok upp grädden till citronfyllningen. Vispa ihop socker, ägg, citronskal och juice och ner med det i grädden. Värm till 75 grader. Sila och skumma av. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda 10 minuter vid 140 grader, höj sen värmen ett litet snäpp till 150 grader och grädda klar (cirka 30 minuter). Kyl.

Ta nu alla ingredienser till gazpachon och kör 5 minuter i en blender och sen kyl så att den blir riktigt isig.

Skär upp pajen och häll upp gazpachon i ett lågt glas, typ ett snapsglas, och servera med en citrussorbet.

Dryckesförslag – Nivole, 7787.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *