Frederik Jedlid

Frederik JedlidMitt intresse för god mat, matlagning och köksprylar ligger på gränsen till vad som i folkmun kallas nördigt eller geekigt.  Därmed inte sagt att jag inte läser kokböcker från pärm till pärm, prenumererar på Mat&Vänner och Allt om Mat eller läser recept för att  lyckas i köket. Jag har nämligen alldeles för kort och dåligt minne att minnas allt jag läser och ser, å andra sidan kanske det är kombinationen just som är nördig.

Jag har inga ambitioner att revolutionera kokkonsten, däremot försöker jag i möjligaste mån förvalta det matarv vi har. Exempelvis ska en Biff Rydberg göras på oxfilé, gul lök, tärnad potatis och serveras med finhackad bladpersilja och rå äggula. Inget annat, förutom kärlek och passion. Det finns inget jag irriterar mig så mycket på som när man på krogen får halvtaskiga tolkningar av klassiska rätter. Ta bara en skånsk kalops kokt med rödvin som är en sämre Boueuf men inte en bättre kalops.

När jag inte lagar mat jobbar jag som projektledare/AD på en reklambyrå med mat- och dryckrelaterade kunder för det mesta. Är gift med Lisa som jag träffade när jag spelade trummor med ett rockabillyband i Jämtland. Tog med mig henne till Skåne och tillsammans har vi en fantastiskt fin dotter i femårsåldern. Förhoppningsvis kommer det inte bara att skrivas om mat och köksutrustning här, jag har några intresseområden till som jag ska försöka dela med mig av.

Allt gott!
Frederik Jedlid, frederik[at]jedlid.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *