Ta sig i kragen

Var ungefär vad jag önskade att Sture skulle göra efter mitt förra besök. Och det gjorde dom, med råge. 6-rätters avsmakningsmeny i ackompanjemang av goda vänner. Bilden ger inte full rättvisa för smak- och serviceupplevelsen är jag rädd.

Om det inte vattnas i munnen av detta vet jag inte vad jag ska ta mig till.

På tallriken:
Gröna Äpplen
Havsöring – Vit sparris – Varmrå Mussla

Svensk Bläckfisk
Gula Betor – Rågbrödgröt – Råräka

Ingelstorpstomat
Kycklingconfit – Naturlig Anklever – Blomkål

Torsk i Pollen
Brynt Smöremulsion – Ärtor & Alger – Kantarell

Angusbiff från Friskatorpet
Fruktsyra – Sommartryffel – Färskost

Hasselnötspudding
Röda Bär – Mynta – Sur grädde

 

I glaset:
Don Olegario
Albarino, Rias Baixas, 2009 (till rätt 1 & 2)

Barmés Buecher
Rosenberg Sillicis Pinot Gris, Alsace, 2005, Bio (till rätt 3 & 4)

Tenuta Scilio
Etna Rosso, Sicilien, 2007, Eko (till Angusbiffen)

Domaine Pouderoux
Grand Reservé, 2003, Roussillon (dessertvin)

 

Ytterst välkomponerad meny, tillagad med varm hand och kärlek. Rätterna och vinerna var även var för sig mycket goda men helheten en symfoni av eleganta smaker. Kanske att den lättrimmade havsöringen och torskryggen utmärkte sig lite mer bland de andra. Råggröten röjde en tillstymmelse till besvikelse och var helt ärlig ganska jolmig. Servicen var oklanderlig, jag uppskattar fine dining i jeanstyg. 4 starkt lysande solar av 5 möjliga.

Ett svar på “Ta sig i kragen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *