Vintips!

Gestos är ett mörkt, mustigt, kraftigt och komplext vin från Argentina. Fruktigt och smakrikt säger Systembolaget, kraftigt och mustigt säger jag. 50% Cabernet Sauvignon från 700 meters höjd sägs ge vinet färg, kraft och volym och 50% Cabernet Sauvignon från 1100 m ska ge fräschör, struktur och komplexitet (bla, bla, bla. Bla.). Inte desto mindre lyckas man förena elegant fruktighet och kraft. Passar definitivt till en mustig gryta.

Druvorna är handskördade och jästa under tio dagar på ståltank strax under 30°C. Mognadsprocessen är sex månader på hälften franska och hälften amerikanska ekfat innan ytterligare vila under fyra månader på flaska väntar.

Artikelnummer 6047
Alkoholhalt 14%
Pris 85:-

2 svar på ”Vintips!”

  1. Läst precis en intervju med Mikael Wiehe där han rekommenderade detta vin, var det en slump eller är han kanske en flitig Jedlid-läsare…? Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *