Korv ska mätas i meter och inte kilogram

Och därmed basta. Släkten i Värmland stoppar värmlandskorv för glatta livet, tretton meter hittills. Den skånska korvstoppningen har ännu inte gått av stapeln men fjorårets Holmgrensrökta fänkålskorv smakar fortfarande bra. När man är riktigt, riktigt förkyld, sådär som bara en man kan vara, när det drabbar ens fru. Då vet man att det är illa. Riktigt illa. Botemedlet stavas emellertid, tyvärr, varken korv eller bacon. Det tarvas vitlök och chili en masse.

Ingredienser
1 röd chilifrukt, med frö, fruktkött och allt, finhackad
3-4 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, grovt hackad
1 burk bättre konserverade tomater (det är vinter, finns inga bra färska)
1 stump stjälkselleri efter smak

Krydderier
cayennepeppar
citronsaft
svartpeppar
salt
råsocker
chilipulver
paprika
tabasco

Fräs lök, chili och vitlök hastigt i hög värme i en matsked olivolja, sänk värmen, slå över tomaterna och en deci vatten. Smaka upp med kryddor efter tycke och smak. Balansera syran, sältan, sötman och styrkan, därför inga måttangivelser. Puttra på svag värme 15-20 minuter. Klipp ner oregano, färsk finns faktiskt att tillgå i helt ok kvalitet året om, och servera rykande hett till valfri nykokt pasta al dente. Toppa med parmesan och något grönt för trivselns skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *