Rödbetor

Det går faktiskt att få tag på ekologiska och svenska rödbetor året om men det finns inget som slår den första sensommarskörden från mor och fars kolonilott. En salig blandning av röd-, polka- och gulbeta att rycka ur jorden och lägga in, koka eller steka i ugnen. Inlagda, på tal om det måste jag försöka få tag på en legymkniv till nästa säsong, till kalops, pyttipanna, isterband med dillstuvad potatis eller sylta. Och rödbetssallad! Nykokta med en rejäl klick smör och lite salt. Ugnsstekta med rotselleri, palsternacka, potatis och rödlök till en kolgrillad köttbit. Till lilla M:s barnkalas har jag till och med använt rödbeta för att färga monsterspaghetti alldeles röd. När snön smälter och koltrasten börjar sjunga så smått är det lätt att längta efter primörsäsongen igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *