Tunna revbensspjäll

Jag hörde talas om en fantastisk sås att laga revben i, från Sylvia’s i New York. Dessvärre hade jag inte tillgång till den utan fick koka ihop något eget.

vatten
olja
tomatketchup
vit balsamico
Worcestershire sauce
2 schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
flytande honung
soja
Colemans senapspulver
finhackad chilli (jag använde chipotle och habañero)
oregano
rosmarin
liquid smoke efter behag men var försiktig, den är väldigt skarp.

Låt röran koka upp i tio minuter, häll över i dubbla plastpåsar, ner med revbensspjällen och in i kylen där du låter dem ligga ett dygn. Sen är det bara att laga klart i ugnen/eller på grillen.

3 svar på ”Tunna revbensspjäll”

  1. Sås från Sylvia’s, eh? Sådan har jag händelsevis både ätit och haft i min ägo… Men åh, grillade revben alltså. Så sjukt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *