Besatt

Har spenderat några soliga timmar att läsa boken om korv från pärm till pärm. Inser att jag saknar en gramvåg men står i övrigt väl rustad. Kan inte riktigt bestämma mig för ehuru jag ska börja med falukorv, isterband eller salsicchia. Eller ska det bli en boerwurst eller en vanlig frankfurter. Inte för att inte alla kommer att tillredas men man vill ju ha allt på en gång. Var på Korvhuset igår och köpte några godbitar – vitlöks salsicchia, trollkorv och starke Per, färskkorv, emulsionskorv och lufttorkat. Pratade tillverkning med ägaren och fick sen den briljanta idén om att be om praktik i korvköket. Skulle det gå i stöpet kanske min vän Anna B kan förbarma sig. Jag vill också bli charkuterist!

Jag måste dessutom mala min egen senap och rödbetor ska läggas in. Tyvärr räcker balkongen inte till för ett trädgårdsland men väl en kryddgård ska det bli.

2 svar på ”Besatt”

  1. Jag har precis fått hem den! Mycket fin och inbjudande, jag har bara bläddrat snabbt men vill sätta igång med produktionen pronto! Vad tror du är lättast att börja med, skriver han något om det? Alltså om man inte gjort någon form av korv förut. Tips?

    1. Visst är den inspirerande! De gånger jag provat på har jag gjort några olika kryddvarianter av knackwurst. Smaken har jag, i eget tycke, fått rätt på men med boken som facit har jag missat några steg i processen för att få fram den riktigt bra konsistensen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *