Brooklyn Summer Ale

Och den ljumma kvällen spenderas bland kryddväxten på balkongen. Oftast brukar man planera måltiden först och utifrån den kompositionen välja en passande dryck. Idag gör vi tvärtom. Jag bara måste prova Summer Ale från Brooklyn. Det är inte ett sommaröl i klass med San Miguel eller Corona, utan en ljus men potent, frisk och citrustonad ale med balanserad beska. Lite stake och karaktär helt enkelt. Till denna serveras en stir fry på vad som fanns att tillgå hemma utan shoppingbestyr. Strimlad lövbiff, morötter både gula och orange, sugar snaps, vattenkastanj, böngroddar, brytbönor, lökskott, vitlök, chili efter behag och äggnudlar.

Blötlägg nudlarna i ljummet vatten och låt rinna av. Ställ åt sidan. Woka grönsakerna i het panna ca fem minuter, tillsätt köttet, en matsked ljus soya, svartpeppar. Rör ihop och lägg ner nudlarna. Låt steka ytterligare någon minut. Servera rykande hett i gott samklang med en Brooklyn Summer Ale. Det gifter sig.

2 svar på ”Brooklyn Summer Ale”

  1. Trevligt öl. Lite ”tunnt” tyckte jag igår, men ska göra ett nytt försök idag. Det Är för övrigt förbaskat trevligt att ölintresset ditt verkar växa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *