Var dags mat

Inte bara sjappiga lunchhak serverar raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon. Jag har emellertid en liten variant med bacon, råraka, finhackad gul lök och en klick crème fraische. Till och med enklare att tillaga men alls inte mindre gott.

Ingredienser
Potatis efter behag, räkna 1,5 per råraka
salt och vitpeppar

Bacon i lagom mängd till antalet middagsgäster
Finhackad gul lök
Crème fraische

Riv potatisen grovt, ta bara till en råraka i taget så slipper du riskera att den blir ful av syret. Ner med rivet i en het panna, antingen med fett ifrån baconsteket eller en klick smör. Ge den ett par minuter på varje sida så attx den blir gyllenbrun.

Knaperstek ditt bacon (Viltspecialisten i Malmö röker sitt eget. Fantastiskt gott och glada grisar) och servera med tillbehören och en ljus lageröl.

2 svar på ”Var dags mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *