Burger me baby

  1. Be en slaktare att mala köttfärs med 15 procent fett. Mer fett får burgaren att bli rinnig och skapar eldflammor när den grillas. För lite fett gör att burgaren blir torr.
  2. Forma halvtumtjocka burgare. Rör köttet så lite som möjligt så att det inte blir urkramat och torrt.
  3. Krydda burgarna – till exempel kalvfond, vit-/svartpeppar, lök etc.
  4. Vik ihop varje burgare så att kryddorna hamnar i mitten av köttet och forma dem till samma storlek som innan.
  5. Använd din tumme och gör en nedsänkning i varje burgare. Det hindrar burgaren från att svälla och grillas ojämt.
  6. Stapla burgarna med bakplåtspapper mellan varje och ställ in allt i kylen i några timmar. Burgarkött tillagas bäst när det är kallt.
  7. Tänd grillen. När den blivit tillräckligt varm tar du fram burgarna och penslar dem med lite olja på varje sida.
  8. Grilla tills burgarna blivit så genomgrillade som du vill ha dem. Pressa inte köttet. Då finns risk att vätska försvinner och burgaren blir torr. En mediumburgare ska ta ungefär fyra minuter på grillen. Tre minuter på en sida och en minut på den andra.

Et voila!

Passande länktips – http://www.cheeseandburger.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *