Att göra egen ketchup är väl värt besväret. Det är faktiskt inte särskilt krångligt bara mycket godare.
Du behöver:
6 mogna röda tomater
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl tomatpuré
en gnutta socker (råsocker eller farinsocker)
2 msk worcestersås
ett nyp salt, några riv svartpeppar
Kryssa, skålla och skala tomaterna, dela dem. Det behöver inte vara så noga med bitarna. Ner i en kastrull tillsammans med de andra ingredienserna. Koka upp och låt sjuda 25 minuter. Mixa slät med mixerstav. Färdigt! Häll upp på väl rengjord glasburk och förvara i kylen. Ett tips är att grovt hacka ner en extra gul lök som får ligga och marinera sig i ketchupen.
Varför har jag fått för mig att det är svårt att göra egen ketchup? Låter ju hur lätt som helst. :)
Köpt ketchup är ofta både E-nummerstinn och på tok för söt. Det är faktiskt inte svårare än vad beskrivningen säger :)