Vassa knivar

Vassa knivar är för den glade köksamatören lika viktiga som för stjärnkocken. Bland många fördelar kan jag genom en empirisk studie bekräfta att en vass kniv av härdat japanskt stål ger en betydligt bättre snittyta i en fingerblomma än en misshandlad gammal trotjänare med slö klinga.

Jag hade för en tid sen stor tur som i konkurrens av halva Facebook vann en fantastisk Hattori HD-7 Chef från www.vassaknivar.se. Av många ansedd som världens bästa kockknivtillverkare. Med  handgraverat damaskusstålblad och VG10-kärna och handtag av pakkawood är den inte bara en fröjd att arbeta med, den är också oerhört vacker!

Som vanligt är det inte kniven på bilden som är vinsten. Men en likadan. Bild från vassaknivar.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *